Tuomaristo 2023

Tapahtuman tuomaristo on julkaistu! Tuomariston esittelyt alla. 
Kuvalliset esittelyt tapahtuman Instagram ja Facebook -tileillä.

Tämän vuoden It’s All In Jazz -tapahtumaa tuomaroivat: 
Marjo Terästö, Mariikka Santaharju, Sirpa Möksy, Reetta Wahlman, Teija Seppälä, Janita Rannisto, Mönzi Kurbanali, Heidi Gyldén ja Asko Saarinen. Tuomariston kokoonpano vaihtelee aina kilpailusarjoittain. 

MARJO TERÄSTÖ
Tamperelainen pedagogi (STTL v. 96/97), koreografi ja yrittäjä, jolla on vankka kokemus niin esiintyjänä kuin myös opettajana ja koreografina tanssin, sekä teatterin parissa. Marjo on määrätietoinen ja kokenut tanssin sekatyöläinen. Jazztanssin lisäksi steppi, sekä bodydrumming ovat Marjon special -osaamisalueet ja niiden kautta tietysti myös jazztanssin historia. Syventävät opinnot tanssin saralla suoritettu pääasiassa Englannissa ja USA:ssa, mutta suuri kiitos myös Kuopiolle, Karjaalle ja Helsingille!

Yhteistyökumppaneina näyttelijöitä, ammattitanssijoita, sirkuksen ammattilaisista, muusikoita, useita tanssikouluja myös Tampereen ulkopuolelta. Pitkäaikaisimmat yhteistyökumppanit vuosien varrelta löytyvät Tampereelta Sorin Sirkuksesta, Porista Tanssikoulu Liisa Nojoselta, sekä Tampereelta Konservatorion 2. asteen tanssijan ammattikoulutus ohjelmasta. Viime vuosien aikana Marjo on tehnyt yhteistyötä mm. Tampereen Työväen Teatterin kanssa, mm. Billy-Elliot musikaali ja sen sisällä toimiva Billy-koulu.

Marjo on vuosien saatossa organisoinut ison liudan tanssinäytöksiä Tampereella niin omalle tanssikoululleen, kuin myös yhteistyön merkeissä muiden tamperelaisten tanssikoulujen kanssa.

Oma, Tanssistudio Marjo Terästön edistyneimmistä oppilaista koostuva It’s All In Jazz -produktioryhmä, toiminut vuodesta 2011 lähtien, ja sen jatkumona tämä tapahtumakin on saanut alkunsa.

MARIIKKA SANTAHARJU
Mariikka Santaharju on tanssinopettaja, koreografi ja freelancetanssija. Hän valmistui Turun AMK:sta tanssinopettajaksi vuonna 2007. Mariikka on työskennellyt tanssijana mm. TTT:ssä sekä Aurinkobaletin produktioissa.

Opettajana hän on toiminut tanssinharrastajien, ammattiopiskelijoiden sekä ammattilaisten parissa Tampereella ja Turussa sekä pääkaupunkiseudulla.

Taiteellisia näkemyksiään koreografina Mariikka on päässyt toteuttamaan yhteistyössä eri ikäisille opiskelijoille sekä työryhmille erilaisiin tiloihin, aina pikku näyttämöistä Ratinan Stadionille. Hän on syventänyt ammatillista osaamistaan reissaten tanssitreenin ja esittäväntaiteen perässä Euroopassa sekä USA:ssa. 

Tällä hetkellä hän työskentelee musiikkiteatteriopiskelijoiden kanssa Tampereen Ammattikorkeakoulussa sekä tanssinopiskelijoiden kanssa Tampereen konservatoriolla.

Monipuolisesti eri tanssityyleistä pitävän Mariikan sydäntä lähellä ovat erityisesti jazz-ja nykytanssi unohtamatta tanssin iloa ja ilmaisua! 

SIRPA MÖKSY
Tanssin ammattilainen Sirpa Möksy on toiminut aktiivisesti ja monipuolisesti tanssin eri osa-alueilla ympäri maailmaa. Sirpa opiskeli Tukholman Danshögskolanissa valmistuen tanssinopettajaksi v. -92 pääaineinaan jazztanssi ja nykytanssi. Tanssin jatko-opintoja New Yorkissa, Pariisissa ja Havannassa. Sirpa on myös kouluttautunut Simonson tekniikan opettajaksi tekniikan luojan Lynn Simonsonin johdolla ja opissa. Vuodesta 2006 alkaen Sirpa Möksy on toiminut Savonia-ammattikorkeakoulun tanssin lehtorina vastuualueinaan jazztanssi, jazztanssin pedagogiikka, sekä produktiot.

Tanssinopettajaopiskelijoiden koulutuksessa Kuopiossa hän on toiminut jo vuodesta 1994 lähtien. Sirpa on tehnyt lukuisia opettajavierailuja ulkomaille mm. Prahaan, Tukholmaan, Malagaan, Limericiin, Roomaan, Pietariin, Göteborgiin, sekä Piteån. Vierailevana opettajana ja koreografina Nicaraguassa vuosina 2007, 2010 ja 2017.

Taiteellisissa töissä yhteistyökumppaneina ovat olleet mm. Ritva-Liisa Pohjalainen, Heikki Sarmanto, Heikki Värtsi, Claire Parsons, Russell Adamson ja Compania Contemporania Arte y Danza. Tanssi on kuljettanut Sirpaa ympäri maailmaa esiintyen eri kokoonpanoissa mm. Tukholmassa Claire Parsons & Co tanssiryhmässä, Eurodance festivaleilla Ranskassa, Tanssifestivaaleilla Shanghaissa, sekä Portugalissa, Madridissa ja Kuopio Tanssii ja Soi festivaaleilla.

Tammikuussa 2019 alkoi ura myös yrittäjänä Kuopion SalsaStudio tanssikoulun merkeissä. Neurolatino ohjaajaksi Sirpa kouluttautui kesällä 2022.

REETTA WAHLMAN
Reetta valmistui tanssijaksi Tampereen konservatorion ammatillisesta koulutuksesta 2006.
Reetta on tanssinut erilaisissa kokoonpanoissa, mm. Russell Adamssonin tanssiryhmässä U.D.co, jossa esiintymiskokemusta on kertynyt ympäri maailmaa. Tanssinopettajana ja koreografina hän on toiminut vuodesta 2006 Pirkanmaalla ja 2018 alkaen myös Kanta-Hämeessä. Reetta opettaa jazz- ja showtanssia, streetlajeja sekä akrobatiaa.

Odotan innolla näkeväni tanssin iloa ja tanssijoiden rohkeaa heittäytymistä ilmaisuun. Koreografioissa kiinnostaa perinteisen jazztanssin lisäksi myös uudet, rohkeat näkökulmat ja ideat.

TEIJA SEPPÄLÄ
Teija Seppälä on kouluttautunut tanssinopettajaksi Teatterikorkeakoulussa. Lisäksi lukuisia opintomatkoja niin Suomessa kuin ulkomaillakin (Tukholma, Pariisi, Nizza). Opettajina on ollut mm. Matt Mattox, Ann-Charlotte Lindström, Lynn Simonson, Billy Siegenfeld, Benjamin Feliksdal, Michael Owens ja Gianin Loringett.

Teija on opettanut jazztanssia ja klassista balettia 40 vuoden ajan, myös japanilainen butotanssi (butoh) on ollut opetuksessa oleellisena osana. Opettajana ja koreografina hän on on osallistunut Tanssistudio Funkan (Lohja) ryhmien kanssa katselmuksiin ja kilpailuihin hyvällä menestyksellä. Aktiivinen osallistuminen on pitänyt yllä kehitystä ja intoa. Jazztanssin (sen eri muodoissaan) säilyminen on ollut Teijalle erityisen tärkeää.

Teos on Teijan mielestä aina kokonaisuus (koreografia, tekniikka, ilmaisu, jne), mutta etenkin uusien ja rohkeidenkin ideoiden näkeminen koreografioissa on lähellä sydäntä.

JANITA RANNISTO
Janita Rannisto on toiminut tanssijana ja tanssinopettajana lahtelaisessa Hot Club Dance Companyssa vuosina 1995-2006. Tampereen konservatorion Tanssiopistossa Janita on opettanut jazz- ja showtanssia sekä tanssivalmennusta yli kymmenen vuotta. Yli kahdenkymmenen vuoden harrastus- ja ohjaustoiminta capoeirassa on kartuttanut musiikillista ja kehollista osaamista. Viime vuodet hän on perehtynyt kehomieliyhteyteen ja somaattiseen työskentelyyn ja laajentanut opetusrepertuaariaan kehon ja mielen huoltoon, nykytanssiin ja akrobatiaan. Omassa yrityksessään Finding Flowssa Janita tarjoaa aivotyöläisille keho-, luonto- ja taidelähtöisiä koulutus- ja valmennuspalveluja työhyvinvoinnin ja aivoterveyden edistämiseksi. Koulutukseltaan Janita on fysioterapeutti (AMK), tanssinopettaja (AMK) ja hortaohjaaja. Lisäksi hän on suorittanut erikoistumisopinnot Tanssin ja musiikin soveltavassa käytössä (Savonia AMK) sekä Aivoterveyden edistämisessä (TAMK) ja suorittaa parhaillaan Taidepedagogiikka YAMK opintoja.

MÖNZI KURBANALI
Mönzi on pitkälinjan pirkanmaalainen tanssitaiteilija, jolla on vankka kokemus tanssijana ja koreografina sekä ammattiteattereissa että harrastajien parissa. Opettajana hänellä on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus ja hän onkin suorittanut pedagogiset opinnot Savonian AMK:ssa ja JAMK:ssa. Opinto-ja esiintymismatkoja hän on tehnyt Iso-Britaniaan, Ranskaan, Ruotsiin ja Venäjälle. Hänen sydäntä lähellä on musikaaliperinne ja tanssin tuoma ilo sekä esiintyjille että katsojille.

HEIDI GYLDÉN
Heidi on viettänyt koko elämänsä tanssin parissa. Tanssimisen hän aloitti vuonna 87 baletilla ja stepillä. Hetken päästä mukaan tuli myös jazztanssi, joka veikin sitten mukanaan. Tanssista on tullut Heidille elämäntapa. Merkittävämpiä opettajia matkan varrella ovat olleet mm. Sinikka Saarela, Mönzi Kurbanali, Riikka Korpi, Marjo Terästö sekä Russell Adamson. Pirkanmaan lisäksi kokemusta ja täydennetty mm. Porissa Tanssikoulu Liisa Nojosella sekä ImPulsTanz- festivaaleilla Wienissä. Vuodesta 2011 Heidi on tanssinut Tanssistudio Marjo Terästön It’s All In Jazz- produktioryhmässä.

Tanssissa eniten kiehtoo sen monipuolisuus. Tekninen vaativuus, musikaalisuus, ilmaisu ja tilan käyttö ja kuinka ne ovat balanssissa eri persoonien tulkinnoissa on sydäntä lähellä.

ASKO SAARINEN
Asko on stepinopettaja Tampereelta. Hän on aloittanut opintonsa Elwa Molinilla vuonna 1981 ja stepinopetusura on auennut vuonna 1995. Lukuisat käydyt kurssit koti-ja ulkomailla sekä opetustyö monissa kotimaan opinahjoissa ovat rikastuttaneet Saarisen rytmistä matkaa hienon lajin parissa. Nykyään Saarinen opettaa päätöikseen Ahjolassa ja Valkeakoski-opistossa. Rytmiikkaan liittyen myös body percussion eli kehorytmiikka on hänelle tuttua.