Tuomaristo 2022
Marjo Terästö
Tamperelainen pedagogi (STTL v. 96/97), koreografi ja yrittäjä, jolla on vankka kokemus niin esiintyjänä kuin myös opettajana ja koreografina tanssin, sekä teatterin parissa. Marjo on määrätietoinen ja kokenut tanssin sekatyöläinen. Jazztanssin lisäksi steppi, sekä bodydrumming ovat Marjon special -osaamisalueet ja niiden kautta tietysti myös jazztanssin historia. Syventävät opinnot tanssin saralla suoritettu pääasiassa Englannissa ja USA:ssa, mutta suuri kiitos myös Kuopiolle, Karjaalle ja Helsingille!
Yhteistyökumppaneina näyttelijöitä, ammattitanssijoita, sirkuksen ammattilaisista, muusikoita, useita tanssikouluja myös Tampereen ulkopuolelta. Pitkäaikaisimmat yhteistyökumppanit vuosien varrelta löytyvät Tampereelta Sorin Sirkuksesta, Porista Tanssikoulu Liisa Nojoselta, sekä Tampereelta Konservatorion 2. asteen tanssijan ammattikoulutus ohjelmasta. Viime vuosien aikana Marjo on tehnyt yhteistyötä mm. Tampereen Työväen Teatterin kanssa, mm. Billy-Elliot musikaali ja sen sisällä toimiva Billy-koulu.
Marjo on vuosien saatossa organisoinut ison liudan tanssinäytöksiä Tampereella niin omalle tanssikoululleen, kuin myös yhteistyön merkeissä muiden tamperelaisten tanssikoulujen kanssa.
Oma, Tanssistudio Marjo Terästön edistyneimmistä oppilaista koostuva It’s All In Jazz -produktioryhmä, toiminut vuodesta 2011 lähtien, ja sen jatkumona tämä tapahtumakin on saanut alkunsa.

Katarina Lundmark
Katarina got her bachelor’s degree at the Institution for Dance Pedagogy, IDP, at Stockholm University of the Arts, SKH. She has also a master’s degree in Contemporary Dance Pedagogy. Katarina is an assistant professor of jazz dance. She works mainly at IDP, but also at the Institution for Circus as a dance teacher, supervisor and outside eye and teaches dance to the actor and mime actor students at SKH.
Katarina has a long experience as a free-lance dancer as well as a teacher both within academia and in other contexts. Internationally she has worked as dance teacher, lecturer, subject expert, supervisor and examiner. Recently Katarina has been working with choreographic adaptation in a number of circus projects/performances.
The focus for Katarina’s didactic work is to formulate and create a contemporary and practical approach to jazz dance. Her interest in, and love of, the aesthetics and musicality of jazz dance is the base, and she adapts that to didactic methods, creative processes, and artistic contexts of present day. She has developed a way of working methodically with improvisation, with how to structure creative ideas and processes and how to formulate diverse artistic possibilities, all based in jazz dance!

Mariikka Santaharju
Mariikka Santaharju on tanssinopettaja, koreografi ja freelancetanssija. Hän valmistui Turun AMK:sta tanssinopettajaksi vuonna 2007. Mariikka on työskennellyt tanssijana mm. TTT:ssä sekä Aurinkobaletin produktioissa.
Opettajana hän on toiminut tanssinharrastajien, ammattiopiskelijoiden sekä ammattilaisten parissa Tampereella ja Turussa sekä pääkaupunkiseudulla.
Taiteellisia näkemyksiään koreografina Mariikka on päässyt toteuttamaan yhteistyössä eri ikäisille opiskelijoille sekä työryhmille erilaisiin tiloihin, aina pikku näyttämöistä Ratinan Stadionille. Hän on syventänyt ammatillista osaamistaan reissaten tanssitreenin ja esittäväntaiteen perässä Euroopassa sekä USA:ssa.
Tällä hetkellä hän työskentelee musiikkiteatteri opiskelijoiden kanssa Tampereen Ammattikorkeakoulussa sekä tanssinopiskelijoiden kanssa Tampereen konservatoriolla.
Monipuolisesti eri tanssityyleistä pitävän Mariikan sydäntä lähellä ovat erityisesti jazz-ja nykytanssi unohtamatta tanssin iloa ja ilmaisua!

Wilma-Emilia Kuosa
Wilma-Emilia Kuosan teokset rakastavat rikotut sielut ehjiksi.
Wilma-Emilia on freelance koreografi, laulava tanssija, tanssinopettaja ja runoilija Helsingistä. Hän on opiskellut jazztanssin erityisosaajaksi Ranskassa, saavuttaen sekä tanssijan että tanssinopettajan pätevyydet pääaineenaan jazztanssi. Keväällä 2022 Wilma-Emilia valmistui Nizzan Yliopiston tanssitaiteen laitokselta esittävien taiteiden kandidaatiksi pääaineenaan tanssi.
Kuosan esikoisrunoromaani Titaanisydämen anatomia ilmestyi 2020 Basam Booksilta. Sen jatko-osa Häkkiooppera julkaistiin syksyllä 2022 yhtä aikaa samannimisen kirjaan perustuvan näyttämöteoksen kanssa KokoTeatterin syyskauden 2022 ohjelmistossa. Häkkiooppera runoromaani ja näyttämöteos lähtevät paljon yleisöä keränneen esityskauden jälkeen kiertueelle.
Wilma-Emiliaa kiinnostaa poikkitaiteellinen yhteistyö, sekä koreografina että esiintyjänä. Etenkin raja-aitojen kaataminen eri aiheiden ja taiteenalojen välillä sytyttää Wilma-Emilian. Viime vuosien aikana hän on työskennellyt laaja-alaisesti erilaisissa projekteissa kansainvälisesti vaihdellen roolia koreografin, tanssijan, laulajan, näyttelijän, runoilijan ja tanssinopettajan välillä. Wilma-Emilia on täysin kolmikielinen (suomi, ranska ja englanti).

Sirpa Möksy
Tanssin ammattilainen Sirpa Möksy on toiminut aktiivisesti ja monipuolisesti tanssin eri osa-alueilla ympäri maailmaa.
Sirpa opiskeli Tukholman Danshögskolanissa valmistuen tanssinopettajaksi v. -92 pääaineinaan jazztanssi ja nykytanssi. Tanssin jatko-opintoja New Yorkissa, Pariisissa ja Havannassa. Sirpa on myös kouluttautunut Simonson tekniikan opettajaksi tekniikan luojan Lynn Simonsonin johdolla ja opissa. Vuodesta 2006 alkaen Sirpa Möksy on toiminut Savonia-ammattikorkeakoulun tanssin lehtorina vastuualueinaan jazztanssi, jazztanssin pedagogiikka, sekä produktiot.
Tanssinopettajaopiskelijoiden koulutuksessa Kuopiossa hän on toiminut jo vuodesta 1994 lähtien. Sirpa on tehnyt lukuisia opettajavierailuja ulkomaille mm. Prahaan, Tukholmaan, Malagaan, Limericiin, Roomaan, Pietariin, Göteborgiin, sekä Piteån. Vierailevana opettajana ja koreografina Nicaraguassa vuosina 2007, 2010 ja 2017.
Taiteellisissa töissä yhteistyökumppaneina ovat olleet mm. Ritva-Liisa Pohjalainen, Heikki Sarmanto, Heikki Värtsi, Claire Parsons, Russell Adamson ja Compania Contemporania Arte y Danza. Tanssi on kuljettanut Sirpaa ympäri maailmaa esiintyen eri kokoonpanoissa mm. Tukholmassa Claire Parsons & Co tanssiryhmässä, Eurodance festivaleilla Ranskassa, Tanssifestivaaleilla Shanghaissa, sekä Portugalissa, Madridissa ja Kuopio Tanssii ja Soi festivaaleilla. Tammikuussa 2019 alkoi ura myös yrittäjänä Kuopion SalsaStudio tanssikoulun merkeissä.

Teija Seppälä
Teija Seppälä on kouluttautunut tanssinopettajaksi Teatterikorkeakoulussa. Lisäksi lukuisia opintomatkoja niin Suomessa kuin ulkomaillakin (Tukholma, Pariisi, Nizza). Opettajina on ollut mm. Matt Mattox, Ann-Charlotte Lindström, Lynn Simonson, Billy Siegenfeld, Benjamin Feliksdal, Michael Owens ja Gianin Loringett.
Teija on opettanut jazztanssia ja klassista balettia 40 vuoden ajan, myös japanilainen butotanssi (butoh) on ollut opetuksessa oleellisena osana. Opettajana ja koreografina hän on osallistunut Tanssistudio Funkan (Lohja) ryhmien kanssa katselmuksiin ja kilpailuihin hyvällä menestyksellä. Aktiivinen osallistuminen on pitänyt yllä kehitystä ja intoa. Jazztanssin (sen eri muodoissaan) säilyminen on ollut Teijalle erityisen tärkeää.
Teos on Teijan mielestä aina kokonaisuus (koreografia, tekniikka, ilmaisu, jne), mutta etenkin uusien ja rohkeidenkin ideoiden näkeminen koreografioissa on lähellä sydäntä.

Janita Rannisto
Janita Rannisto on toiminut tanssijana lahtelaisessa Hot Club Dance Companyssa 1995-2006. Vuodesta 2009 alkaen Janita on opettanut Tampereen konservatorion Tanssiopistossa. Pääpaino on ollut jazz- ja populaaritanssin sekä tanssivalmennuksen opetuksessa. Tällä hetkellä Janita on osittaisella työvapaalla, ja kehittää opetustyönsä rinnalla oman yrityksensä Finding Flown valmennus- ja tanssinopetustoimintaa. Koulutukseltaan hän on fysioterapeutti (AMK), tanssinopettaja (AMK). Lisäksi hän on suorittanut erikoistumisopinnot Tanssin ja musiikin soveltavassa käytössä (Savonia AMK) sekä Aivoterveyden edistämisessä (TAMK).

Asko Saarinen
Stepinopettaja Tampereelta ja tanssikoulu ”..tanssiinkutsu…” Elwa Molinin kasvatti. Asko aloitti steppaamisen vuonna ’81 ja stepin opettamisen ’95. Suomen Tanssitaiteilija- ja pedagogiliiton ammattijäsenyyden Asko sai 02/97.
Opetustyötä hän on tehnyt sekä yksityisissä tanssikouluissa että eri opistoissa Pirkanmaalla, Pohjanmaalla ja Etelä-Suomessa. Steppi on ollut iso osa Askon elämää sen rytmisen monipuolisuuden ja laajan musiikillisen historian vuoksi, itseilmaisua unohtamatta.
